Jadłospis jesienny to pełen rozgrzewających przepisów jadłospis, który bazuje na wykorzystaniu sezonowych produktów dostępnych jesienią np. dyni, jabłek, śliwek, gruszek i wielu wielu innych, tak, aby produkty był łatwodostępne i niedrogie.
Jakie są korzyści ze stosowania jesiennego jadłospisu?
- Oszczędność czasu: plan posiłków pomoże Ci spędzić na przygotowaniu posiłków na cały dzień w czasie nie dłuższym niż około godziny, wszystkie zakupy zrobisz w jednym z większych supermarketów
- Oszczędność pieniędzy: dzięki liście zakupów i wykorzystaniu produktów do końca
- Wybierając odpowiednią wartość energetyczną (kcal) dopasujesz dietę do swojego celu związanego z masą ciała i będziesz mieć pewność, że Twoja dieta jest odpowiednio zbilansowana
- Jeżeli chcesz schudnąć, będziesz to robić bez poczucia bycia "na diecie" i głodu
- Oszczędność pieniędzy: jadłospis nie wykorzystuje drogich, "modnych" i trudnodostępnych produktów
- Zdrowie: dzięki jadłospisowi możesz mieć pewność, że dieta dostarcza Ci wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Różnicę w samopoczuciu poczujesz już po kilku dniach stosowania!
Jak wygląda jadłospis?
- W jadłospisie znajduje 14-dniowy plan posiłków
- Każdy posiłek zbilansowany jest pod kątem białka, tłuszczów i węglowodanów
- Każdego dnia w jadłospisie znajdziesz 4 pyszne posiłki
- Dla oszczędności Twojego czasu, obiady będziesz gotować raz na 2 dni
- Do jadłospisu dołączona jest lista zakupów oraz zalecenia
- Lista wymienników pomoże Ci wymieniać produkty w razie potrzeby lub upodobania oraz stosować jadłospis o wiele dłużej, niż 2 tygodnie!
Dla kogo jest jesienny jadłospis?
- Dla wszystkich osoby, które chcą na co dzień mieć zdrową, zróżnicowaną dietę dostosowaną do swojego zapotrzebowania
- Dla kobiet, ponieważ jest starannie zbilansowany pod kątem żelaza, które często w diecie kobiet jest niedoborowe
- Dla kobiet z PCOS: bogaty jest w antyoksydanty i witaminy szczególnie istotne dla kobiet z PCOS
- Dla osób z insulinoopornością: cały jadłospis jest ułożony w ten sposób, że cechuje się niskim indeksem glikemicznym, a 4 posiłki są uniwersalną liczbą posiłków przy insulinooporności
Co to znaczy, że jadłospis ogranicza marnowanie żywności?
- Skonstruowany jest w ten sposób, aby zużywać w miarę możliwości całe opakowania produktów
- Lista zakupów pomoże kupić Ci dokładnie tyle składników, ile potrzebujesz na dany tydzień
Jadłospis jest dostępny w 5 opcjach: 1600/1700/1800/1900/2000 kcal.